Search This Blog

Friday, April 7, 2017

Decizie importantă a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Admite contestația formulată de M........... S.A. împotriva încheierii nr.8 din 15 martie 2017 a Președintelui Curții de Apel București.  
Casează, în parte, încheierea atacată, în sensul că înlătură din dispozitiv mențiunile: ” (…) precum și în orice alt spațiu în care își desfășoară activitatea (…)” și ”(…) cu posibilitatea prelungirii motivate a acestei perioade (…)”. Menține celelalte dispoziții ale încheierii contestate. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 6 aprilie 2017.

Este prima dată când instanța supremă anulează dispoziții dintr-o autorizare a unei inspecții inopinate, de când aceasta a fost introdusă în legislație.  
Autorizarea Curții de Apel București ar trebui să funcționeze ca un filtru față de un instrument de control care este destul de intruziv și ținând cont de jurisprudența CEDO privind protecția sediului  persoanei juridice.  În practică, acest lucru nu se întâmplă iar autorizarea, care este de competența președintelui CAB, este abordată formal și foarte superficial, ceea ce a constatat - și sancționat - Înalta Curte de Casație și Justiție.
Mai multe pe acest subiect, în curând.

No comments:

Post a Comment